Jak si zajistit soukromí na zahradě?

Chcete si užít relax na své zahradě bez zvědavých pohledů sousedů a kolemjdoucích? Řešení je jednoduché. Postavte si neprůhledný plot nebo si pořiďte zastínění na ten stávající. Jaké máte možnosti?

Stínící tkaniny

Stínící tkaniny  jsou nejčastější formou zastínění na pletivové ploty a ploty z plotových panelů. Jsou poměrně levné a snadno se montují. Vybrat si můžete z různých stupňů zastínění od 60% až po 100%. Standardně se stínící tkaniny nabízí v zeleném, šedém, hnědém a pískovém barevném provedení. Pokud jste se již někdy setkali s pojmy „plachta na plot“ , ,,stínovka”, ,,stínící síť”, ,,clona” pravděpodobně byla řeč právě o stínících tkaninách. Nemějte ale strach, stínící tkaniny nevypadají jako hadr ani jako plachta.

Plastové, ratanové a další pásky do plotových panelů

Pokud máte plot z 2D nebo 3D plotových panelů, můžete jako zastínění zvolit ratanové pásy, stínící pásy nebo plastovou výplň . Jednotlivé pásky se zasouvají vodorovně či svisle kus po kusu do plotového pole. Montáž není náročná, ale při větším oplocení může být zdlouhavá.

Štípaný bambus a rákosová rohož

Pokud chcete plot ladit spíše do přírodnějšího stylu, zvolte rákosovou rohož  nebo štípaný bambus. Tato forma zastínění se hojně využívá nejen na plotech, ale také na balkonech či terasách. Montáž je velmi snadná.

Živý plot

Nejvíce přírodní variantou je pochopitelně živý plot. Má bohužel však tu nevýhodu, že musíte čekat většinou i několik let, než vám vyroste do požadovaných rozměrů a začne plnit funkci zastínění. Toto se často řeší kombinací stínící tkaniny se živým plotem.

Betonový plot

Pokud ještě žádný plot kolem domu postavený nemáte, zvažte stavbu betonového plotu. Betonový plot  nejen, že vám zajistí naprosté soukromí, ale také chrání před větrem a prachem. Jako bonus je navíc naprosto bezúdržbový. Vybrat si můžete z několika barevných i vzorovaných provedení.

Plotovky

Pokud plotovky  namontujete dostatečně blízko k sobě, můžete si i s jejich pomocí zajistit naprosté soukromí a zamezit nepříjemným pohledům zvenčí.

Gabionové sypané stěny

Gabionové sypané stěny  jsou vysypány nejčastěji kamenivem. Tyto stěny jsou velmi pevné a nabízí maximální soukromí. Fungují také jako zástěna před větrem a prachem a jsou bezúdržbové.

Tahokov

Plotová pole s tahokovem  vám také dokáží zajistit soukromí. Navíc tím docílíte luxusního vzhledu. Skvěle se hodí především k novostavbám.

Navštivte www.plotydobry.cz a pořiďte si i svůj plot nebo zastínění na plot od profesionálů v oboru. Ve firmě Ploty Dobrý vám poradí s potřebným materiálem pro stavbu plotu, nebo vám plot rovnou namontují. Pro sjednání montáže na klíč  pište na email rozpocty@levne-pletivo.cz nebo zavolejte na telefonní číslo 377 223 120.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zahrada. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.