Jak vybrat správné oplocení k domu?

Oplocení je neodmyslitelnou součástí domu. Plot opticky vymezí, kam až sahá hranice vašeho pozemku, ale také vám zajistí soukromí a zamezí vstupu nechtěným návštěvníkům.

Výběr toho správného oplocení však může být občas trochu oříšek. Podle čeho oplocení vybírat? V první řadě určitě podle terénu vašeho pozemku. Pokud je váš pozemek ve svahu, musíte se nad druhem oplocení zamyslet důkladněji. Plot ze ztraceného bednění doplněný plotovkami může v prudkém svahu působit neuspořádaně a nehezky. V mírnějším svahu se toto oplocení běžně staví.

Betonové ploty a ploty z plotových panelů se ve svahu staví tzv. kaskádovitě. To znamená, že se ve vrchní části plotu vytvoří „schody“. Tyto vzniklé schody ničemu nevadí, je ale vhodné s nimi dopředu počítat. Plotové panely je třeba doplnit podhrabovými deskami. Samotné panely totiž nesmí být v zemi, jinak začnou korodovat.

Nejčastěji využívaným oplocením ve svahu je čtyřhranné pletivo bez napínacího drátu. To je totiž nejvíce poddajné svahu. Svařované pletivo se nedoporučuje, protože není tak ohebné.

Stavíte-li novostavbu se speciálními moderními prvky, určitě budete chtít mít takový plot, který bude dům vizuálně doplňovat. Prioritně tedy následuje výběr oplocení podle domu.

Následuje výběr podle ceny a osobního vkusu. Do osobního vkusu se řadí nejen vizuál plotu, ale i jeho funkčnost. Plot může plnit funkce jako například odhlučnění, zneprůhlednění, zamezení prachu a větru,…

Až budete mít rozmyšleno, jaký plot kolem domu chcete, přichází na řadu další přemýšlení. Zvládnete si plot postavit sami nebo si na to raději najmete firmu? Pokud jste trochu zruční, zvládnete to sami. Jen vám stavba plotu zabere poměrně dost času. Jestli chcete svůj čas raději věnovat jiným aktivitám a rádi sázíte na jistotu, nechte si plot postavit firmou. Ve firmě Ploty Dobrý mají s montážemi plotu mnoholeté zkušenosti a můžete se spolehnout, že vám plot postaví správně, pevně a v rychlém čase.

Mimo to vám se vším rádi poradí a vše potřebné vysvětlí. A to i v případě, že se rozhodnete pro stavbu plotu svépomocí. Pokud si nebudete vědět rady s výběrem materiálu či s příslušenstvím k oplocení, využijte možnost přímého chatování, kterou naleznete na e-shopu firmy Ploty Dobrý.

I v případě, že si zatím nejste montáží na klíč jisti, můžete se zdarma a nezávazně informovat u obchodních zástupců o všech možnostech.

Informujte se na www.plotydobry.cz nebo na telefonu 377 223 120. Na webu si můžete prohlédnout realizované montáže firmy, přečíst si návody na stavbu plotu svépomocí, nebo si vybrat materiál z širokého sortimentu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zahrada. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.