Velký jarní úklid

Jaro se blíží, sluníčko svítí, ptáci cvrlikají a dveře a okna se opět otevírají dokořán. Váš dům nebo místnost se pravděpodobně během zimy trochu zaprášila. Je čas na jarní úklid!

V zimě uklízíme poměrně často, ale stejně vše zůstavá tak nějak trochu zaprášené a chaotické. Všichni chceme samozřejmě jaro začít svěže a čistě a proto je na čase pustit se do jarního úklidu.

Ujistěte se, že budete mít celý den volno.Pusťte si vaší oblíbenou muziku a s chutí do toho. Zde najdete pár dobrých rad, aby se vše znovu dokonale lesklo.

1. Ujistěte se, že máte doma všechny potřebné čistící prostředky, například na vytírání podlahy, mytí oken, na čištění skříní a polic. Na začátek si připravte kbelík, houbu a hadr.

2. Nejdříve se podívejte co je potřeba vyhodit či roztřídit. Můžete klidně začít u vašeho šatníku. Vyndejte z něj všechny vaše věci a roztřidte to, co už nepotřebujete. To samé udělejte u knihovny, koupelny, skříněk a tak dále.

3. Sundejte ložní prádlo a ložní deky venku vyklepejte případně vyperte. Také matrace můžete osvobodit od prachu, když je řádně vyklepete. Uvidíte co se tam přes zimu usadilo prachu. Potom vše nově povlečte.

4. Nyní oprašte všechny hrany, police, stoly, rámy a skříně. Vezměte si na to vlhký hadřík s krásně vonícím čistícím přípravkem. Otřete všechen prach pryč (také v horní části vašeho šatníku), a věci pěkně urovnejte.

5. Umyjte si okna. Budete přes ně opět krásně vidět. Po čištění je ještě přetřete novinami, odstraníte tak poslední nečistoty a okna se budou krásně lesknout.

6. Zbavte se prachu a vysajte každý kout vašeho pokoje pod sedačkou, pod postelí i pod stolem. Na nic nezapomeňte!

7. Jako poslední uchopíte kbelík se saponátem a vytřete podlahu do posledního smítka. V případě, že po vysávání na podlaze zůstalo ještě trochu prachu, víme nyní, že je vše pryč.

8. Otevřete okna, zapalte vonnou svíčku a vychutnejte si krásně vyčištěný a uklizený pokoj. Chcete-li, aby váš pokoj byl o něco veselejší, můzete ho doplnit o barevné polštáře nebo svíčky.

Váš dům je již připraven na jaro!

Uděláte si jarní úklid sami nebo si raději přizvete na pomoc úklidovou firmu?

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Interiér. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.