Novinka pro grilovací sezónu 2024 – komfortní venkovní kuchyně GRANDPRO

Rostoucí obliba trávení času mimo náš domov přináší vyšší požadavky na komfort při vaření mimo domácí kuchyni. A přesně na to reaguje ucelený koncept venkovních kuchyní GRANDPRO . 

 

Výstavba venkovních kuchyní na terasách a zahradách zažívá aktuálně renesanci. Takto si lze vystavit jedinečnou venkovní kuchyni dle vlastních představ, avšak je nutno (ve většině případů) přizvat řemeslníky a do realizace svého snu investovat nemalé prostředky za stavební materiál a práci. Alternativou je pořízení venkovní kuchyni, která se snadno sestaví z jednotlivých modulů (odtud název modulové kuchyně). Obliba vaření mimo domácí kuchyně rok od roku roste a dávno je pryč doba, kdy k tomu postačilo ohniště, gril na uhlí nebo plynový vařič.

S výstavbou nových nemovitostí a rekonstrukcemi starších domů souvisí kultivace zahrad, dvorů a teras. Často je součástí i stavba zcela nové pergoly. A odtud je již jen malý krůček ke grilování a venkovní kuchyni. Tedy onomu místu, kde budeme trávit většinu času, a na které máme jisté požadavky, aby nám pobyt zde byl maximálně příjemný. V tento okamžik na řadu přichází venkovní kuchyně, která poskytne dostatečný komfort pro vaření a umožní pestrou škálu tepelné úpravy pokrmů, aby se zcela vyloučilo nutné přebíhání mezi venkovní a domácí kuchyní. Potřebné mytí jídla, nádobí, ovoce či zeleniny, příprava, porcování, vaření a přihřívání pokrmů, chlazení nápojů – to vše je v možnostech venkovní kuchyně GRANDPRO.

„S hrdostí nabízíme ucelený artikl venkovních kuchyní, neboť jsou již po několik let velmi žádaným zbožím a chybí v sortimentu většiny renomovaných výrobců grilů.“

Modulový systém – skládačka skříněk dle vlastní volby
Modulové venkovní kuchyně GRANDPRO vycházejí z koncepce různých skříněk (modulů), které lze libovolně skládat do nekonečné sestavy. Základem je vždy skříňka s grilem, ke které se postupně přiřazují samostatné boční skříňky. Je na každém, jakou konfiguraci zvolí. Možnosti jsou téměř neomezené.

Hlavní vlastnosti venkovních kuchyní GRANDPRO

  • skvělý design
  • bohatá výbava (dřez, lednice)
  • univerzální elegantní černá barva
  • masivní 60 mm pracovní deska ze slinutého kamene
  • velká pracovní plocha
  • dostatek úložného prostoru
  • snadná montáž.

Kvalitní plynový gril – srdce venkovní kuchyně GRANDPRO
Základem každé venkovní kuchyně GRANDPRO je kvalitní gril. K dispozici je několik modelů vestavných plynových grilů Grandhall a CROSSRAY. Dle typu se zvolí odpovídající skříňka, ke které se přidají boční skříňky.

Skříňka pod gril – základní prvek kuchyně
Základní skříní kuchyně je skříňka pod gril. Skříň s dvířky umožní snadný přístup k plynové láhvi. Skříňka odpovídá vybranému typu grilu, který se na ní umístí.

Boční modulové kuchyňské skříňky – základ variability venkovní kuchyně GRANDPRO
Skladba bočních modulových skříněk se podepíše na celkovém vzhledu a výbavě každé venkovní kuchyně. Možnosti jsou neomezené. Vybrané skříňky se libovolně přistavují k základní skříňce s grilem. Každá skříňka je osazena pracovní 6 cm deskou ze slinutého kamene, dvířky s magnety a nabízí dostatek úložného prostoru, stejně tak velkou pracovní plochu. K dispozici jsou skříňky o šířce 61,5 cm a 90 cm, a to ve 3 typech:

  • boční modulová skříňka s kamennou pracovní plochou
  • boční modulová skříňka s kamennou pracovní plochou a dřezem/umyvadlem
  • boční modulová skříňka s kamennou pracovní plochou a lednicí.


Masivní pracovní deska
Skříňky každé kuchyně jsou osazeny masivní 60 mm pracovní deskou ze slinutého kamene v šedé barvě. Deska venkovní kuchyni GRANDPRO dodává honosný punc a zároveň poskytuje dostatečně velkou pracovní plochu pro přípravu pokrmů.

Slinutý kámen (Sintered Stone) – odolný materiál s top vlastnostmi

To co matka příroda tvoří za přítomnosti extrémních teplot a tlaku miliony let v zemském jádře a co vede ke vzniku odolného křemene, břidlice nebo žuly, je vyrobeno uměle během pár hodin. Slinutý kámen je vyroben ze směsi pečlivě vybraných hornin a minerálů, rozemletých na prášek, slisovaných za vysokého tlaku a vypálených za vysokých teplot nad 1.100 °C. Materiál se tak dokonale spojí (sline), takže výsledná hmota nemá téměř žádné póry, má velmi nízkou nasákavost a odolá extrémnímu zatížení. Slinutý kámen má podobné vlastnosti jako přírodní kámen, avšak liší se vnitřními fyzikálními vlastnostmi. Výsledkem je naprosto odolný materiál pro širokou škálu použití s následujícími vlastnostmi:

  • odolnost vůči povětrnostním vlivům
  • odolnost vůči extrémním teplotám (teplo x mráz)
  • odolnost vůči působení UV
  • vodě odolnost
  • odolnost vůči skvrnám
  • vysoká tvrdost – velká odolnost vůči mechanickému poškození (poškrábání, odštípnutí)
  • snadná údržba a čištění
  • nízká násakovost
  • hygienický materiál určený pro styk s potravinami.

Dostatek úložného prostoru – benefit australské venkovní kuchyně GRANDPRO
Skříňky venkovní kuchyně jsou vybaveny dvířky s magnety a poskytují dostatek úložného prostoru, což je jeden z hlavních požadavků pro venkovní varné centrum. Veškeré grilovací příslušenství, doplňky, nádobí, nářadí a hygienické a čistící prostředky tak najdou své místo a nemusí být uloženy na pracovní desce v době, kdy není venkovní kuchyně používána.

Snadná instalace a relativní mobilita
Instalace venkovní kuchyně GRANDPRO není extra složitá. Zvládne ji zručný člověk se základním nářadím. Kuchyně jsou dodávány demontované. Je zapotřebí složit jednotlivé skříně a osadit je odpovídajícím grilem a pracovní deskou. Pro snadnou manipulaci se skříňkami během montáže slouží kolečka. Po kompletaci kuchyně se seřídí nožičky, přičemž kolečka se zvednou a celek je naprosto stabilní. Skříňka 61,5 cm slouží k vyplnění rohu při instalaci kuchyně do tvaru „L.“ Tím rostou možnosti, jaký tvar a délku může kuchyně mít.

Požadavky na montáž – stavební připravenost
Požadavky na stavební připravenost pro instalaci venkovní kuchyně GRANDPRO nejsou náročné. Základem je pevný a rovný podklad. Ideálně dlažba, terasová prkna, kameny nebo beton. Nutno je však pamatovat na zásuvku 230 V pro použití otočného roštu a napájení lednice, pokud je jí kuchyně vybavena. Silnější elektrický přívod s odpovídajícím jističem je zapotřebí pro případnou instalaci tepelného zářiče. V případě pořízení kuchyně s umyvadlem je nutno pamatovat na přípojku studené vody a přípojku ke kanalizaci pro odpadní vodu (lze popř. nouzově svést do nádoby ve skříňce)

„Venkovní modulové kuchyně GRANDPRO jsou skvěle vybavená varná centra, která poskytnou velký výkon, výbavu, dostatek pracovní plochy a úložného prostoru pro vaření mimo domácí kuchyni.“

Grilovací studio Louny – expozice australských venkovních kuchyní GRANDPRO

Rádi Vás přivítáme na naší prodejně v centru Loun, kde Vám venkovní kuchyně GRANDPRO rádi osobně představíme. Přijďte si na vlastní oči prohlédnout toto skvostná varná centra.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kuchyně, Zahrada. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.