Grily s infračervenými hořáky pro zdravé grilování

Australské plynové grily CROSSRAY+ jsou vybaveny unikátní technologií infračervených hořáků, které dokáží ugrilovat šťavnatý pokrm s křupavou kůrkou.

Záruka skvělých grilovacích výsledků – plynové grily CROSSRAY+

Jelikož je grilování stále více oblíbenější činností, které však může přinášet i jistá negativa (v podobě tvorby karciogenů při skapávání omastku a šťáv z grilovaných pokrmů na hořáky a jejich následného vznícení), konstruktéři grilů přichází s řešením, jak tomuto nechtěnému jevu zabránit. V drtivé většině jde o mechanické zakrytí hořáků různými profily, které zabrání přímému kontaktu tekutin a hořáku. Vlivem jejich vysoké teploty i tak dochází ke vznícení horkého omastku. Zcela výjimečným prvkem je pak řešení, kdy nejsou hořáky umístěny pod grilovacím roštem, čímž nedochází ke kapání tekutin přímo na zdroj tepla.

Faktor lidského zdraví při použití infračervených hořáků

Patentované infračervené hořáky CROSSRAY+ jsou zdrojem tepla u stejnojmenných plynových grilů. Výrobce těchto grilů, australská společnost HEATSTRIP, má s infračerveným teplem dlouholeté zkušenosti, neboť je světovým lídrem ve výrobě a prodeji tepelných zářičů, které tento princip ohřevu využívají. Osazení infračervených hořáků do grilu a využití jejich vlastností bylo jen logickým krokem ve vývoji a využití této unikátní technologie. Technologie CROSSRAY+ využívá dvou nebo čtyř horizontálně umístěných infračervených hořáků, které zajišťují zcela rovnoměrný ohřev grilovaných pokrmů.

A jelikož jsou tyto hořáky instalovány na bocích grilovací vany, žádné skapávající tekutiny z grilovaných pokrmů s nimi nepřicházejí do styku. Z tohoto pohledu by se dalo říct, že grily s infrahořáky grilují s maximálním ohledem na lidské zdraví.

„Infračervené teplo prochází grilovaným pokrmem a udržuje jej uvnitř šťavnatým. Vaří s intenzitou dřevěného uhlí a s komfortem úspornějšího plynového grilování, a to zcela bez připalování grilovaných pokrmů, které způsobuje hoření omastku. Technologie CROSSRAY+ nabízí lepší, rychlejší a výkonější způsob grilování.“

Variabilita a provedení grilů CROSSRAY+

Plynové grily CROSSRAY+ jsou vybaveny 2 nebo 4 infračervenými hořáky, od čehož se odvíjí jejich výkon, rozměry a velikost grilovacího plochy (roštu). Základním a nejprodávanějším typem grilu CROSSRAY+ je vestavný model, který slouží k vestavbě do venkovní kuchyně, přičemž je základním prvkem originální a jedinečné obestavby. Gril CROSSRAY+ lze pořídit na tradiční mobilní skříňce s postranními policemi. Hitem posledních dvou sezón jsou venkovní kuchyně, které rovněž lze vybavit plynovým grilem CROSSRAY+ a dle interních požadavků sestavit komplet dle vlastního přání. Venkovní kuchyně se pak stávají dominantním prvkem zahrady, pergoly, terasy nebo zimní zahrady, kde poskytnou dostatečný komfort při vaření mimo domácí kuchyni.

Příslušenství grilů CROSSRAY+

Každý gril CROSSRAY+ lze dovybavit příplatkovým příslušenstvím. Ochranu a prodloužení životnosti grilu zajistí ochranný obal. Možnost pomalého opékání drůbeže, gyrosu nebo brambor (v nerez koši) umožní otočný špíz (rotisserie). Drobné pokrmy a pokrmy, které by jinak propadly mřížkou standardního roštu lze grilovat na litinové planche s vyšším okrajem.

V čem tedy tkví unikátnost grilů CROSSRAY+

  • větší výkon – infrahořáky poskytují podstatně více tepla než konvenční trubicové hořáky;
  • chytré umístění hořáků – keramické hořáky nejsou umístěny pod grilovacím roštem, ale na bocích grilovací vany;
  • zdravé grilování – eliminace nebezpečí náhlého vzplanutí omastku a kouře, čímž přináší to nejlepší, co může venkovní vaření nabídnout;
  • pestrá škála vaření – gril vybavený hořáky Crossray+ zvládne naprosto vše co ostatní grily, tradiční BBQ pokrmy jako např. steaky a klobásy, stejně jako pizzu, kuře, zeleninu, mořskou kuchyni a ve finále umožňuje přípravu a úpravu jídel jako v klasické venkovní peci, krbu či udírně;
  • profesionální výsledky – aniž byste byli profesionální kuchař či grillman, infragril griluje potraviny rovnoměrně, zevnitř ven, udržujíc je šťavnaté a čerstvé;
  • nižší provozní náklady – infrahořáky spotřebovávají méně plynu (uvádí se až 50% úspora oproti plynovému grilu s klasickým trubicovým hořákem);
  • vysoká kvalita a dlouhá životnost – vyrobeno z nejodolnějších masivních materiálů.

Shrnutí předností plynových grilů CROSSRAY+

  • atraktivní design
  • kvalita
  • dlouhá životnost
  • velký výkon
  • zdravé a snadné grilování
  • rychlejší grilování = nižší spotřeba plynu
  • jednoduchá obsluha
  • snadné čištění.

Veškeré informace k australským plynovým grilům CROSSRAY+ se seznamem prodejců naleznete na webu www.bbqhagas.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Zahrada. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.