Ať povlečení dobře slouží: Naučte se vybrat takové, kterému to v ložnici nejen sluší, ale je i praktické

Bez spánku se tělo nedokáže optimálně zregenerovat. Ke zdravému a klidnému usínání vám pomůže i výběr vhodného povlečení. Co všechno zohlednit?

Povlečení by mělo být prodyšné a hřejivé

Alespoň na pár okamžiků se nenechme zlákat pestrými barvami a podmanivými vzory. Vyloženě nejdůležitější to, aby nám povlečení ladilo s výmalbou ložnice, není.

Užitné vlastnosti našeho ložního prádla podmiňuje především volba materiálu. Mezi nejdůležitější požadavky v tomto směru patří především kvalitní odvádění vlhkosti a dobrá prodyšnost. Tradiční volbu, která tyto požadavky naplní, reprezentuje hlavně bavlna.

Povlečení by stejně tak mělo spolehlivě splnit nároky prostředí, v němž spíme. Majitelé opravdu chladných ložnic tak určitě ocení vysoce hřejivé mikroplyšové nebo mikroflanelové provedení.

Požitkáře a milovníky luxusu nadchne tradiční satén. Poněkud nezaslouženě se o něm říká, že studí. V létě ho ale oceníte, jeho termoregulační vlastnosti jsou totiž ideální, v teplých dnech příjemně chladí, v zimě vás ale také zahřeje.

Myslete také na údržbu

Satén se navíc vyrábí i v nežehlivé úpravě. Vyniká i značnou odolností, vlastní je mu barevná stálost i po mnohonásobném praní. Tedy opravdu nejde o žádnou choulostivou „princeznu“, byť má punc výjimečnosti.

Pro ty, kteří mají zájem trávit čas se svým povlečením skutečně jen během spánku, je ideální i takzvaný krep neboli krepové povlečení. Z hlediska složení vlákna jde vlastně o běžnou bavlnu, povlečení tak má všechny její kvality. Navíc se ale díky speciální úpravě nemusí žehlit.

Speciální požadavky pak na své ložní prádlo mohou mít zvláště citliví lidé, jako jsou například alergici. I těm lze doporučit bavlnu, protože bez potíží snese vysoké teploty. Povlečení byste se za těchto podmínek neměli zdráhat vyprat dokonce na vyvářku. Pořídit si skutečně kvalitní kousky je tak absolutní nutností.

A právě takové povlečení vám nabídne Povlečení Kubešová. Internetový obchod a zároveň kamenná prodejna s dlouholetou tradicí přináší široký výběr zboží od ověřených českých dodavatelů. Z jedinečných potisků a barevných kombinací si navíc vybere každý.

Příspěvek byl publikován v rubrice Interiér, Ložnice. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.