Nemůžete v létě spát kvůli vedru v interiéru? Problém může být ve střeše!

Pokud bydlíte v rodinném domku s plochou pultovou střechou, možná se vám v opravdu horkých letních dnech dost špatně usíná, protože interiér je přehřátý. V noci nepomáhají ani otevřená okna dokořán a stále se cítíte, jako by v domácnosti bylo zapnuté topení. A nejste daleko od pravdy, protože do místností opravdu může sálat teplo z něčeho horkého. A jsou to právě střechy.

Nezateplenou plochou střechou sálá opravdu hodně tepla

Ploché pultové střechy v letních měsících se rozpalují do opravdu vysokých teplot. Přes den se díky slunečnímu záření zahřejí a ve volné ploše pod střešní krytinou se akumuluje stále vyšší teplota. Když jste přes den v práci, tak vám to ani nevadí, ale když navečer přijedete domů, teplota z rozpálených střech proudí právě do interiéru. Princip je tedy stejný, jako byste si u stropu zapnuli topení. A ráno se celý proces opakuje. Střecha se přes den nahřeje a přes noc proudí teplo do interiéru.

Jak to vyřešit?

Tento problém se může zdát, jako začarovaný kruh, který nemá jednoduché řešení. Prostory mezi stropem a střešní krytinou jsou malé a přístup je špatný. Ideální volbou je samozřejmě zateplení plochých střech. Mnohé technologie a materiály se ale do těchto stísněných prostor velmi složitě instalují a realizace bývá nekvalitní. Naštěstí však existuje materiál i metoda, které si poradí i se zateplením těchto prostor dokonale. Jediné, co je zapotřebí je malý vstupní otvor – vikýř, kterým dovnitř projde člověk.

Máte šikmou střechu, nezoufejte!
Magmarelaxové izolace
nejsou vynikající pouze pro domy s plochou střechou. Stejně vhodné jsou i pro domy se sedlovou střechou. Zateplení půdy pod šikmou střechou nabízí i další výhodu. Můžete si nechat vytvořit novou, velice atraktivní podlahu na půdě. Rozšíří se tak obytný prostor, čímž se významně zhodnotí dům. Podlaha je smontována jako konstrukce z OSB desek. Povrch je dokonale rovný a hladký. Dobře se udržuje a uklízí. Minerální vata se aplikuje zafoukáním přímo do konstrukce podlahy. Prostor půdy je okamžitě připraven k původnímu užívání.

Technologie systém MAGMARELAX
Ideální pro zateplení plochých i sedlových střech je využití foukané minerální izolace MAGMARELAX. Izolace se nafouká pomocí hadice do střešních prostor a vytvoří souvislou izolační vrstvu. Systém MAGMARELAX dosahuje skvělých tepelně-izolačních hodnot a dokáže skvěle bránit pronikání tepla.

Komfort bydlení oceníte v zimě i v létě, navíc ještě hodně ušetříte
V létě tedy zamezí pronikání tepla z rozpálených střech. V zimě přijde ke slovu jiný efekt. Teplý vzduch ve vytápěných místnostech je lehčí a již víte, stoupá vzhůru. Foukaná minerální izolace MAGMARELAX® zabrání tomuto úniku a ušetří ročně, podle velikosti domu, i desítky tisíc. Vše je hotovo za několik hodin bez hluku a nepořádku za plného chodu domácnosti.

Na nic nečekejte!
Objednejte si ještě dnes nezávaznou schůzku s naší obchodním poradcem a zjistěte, co můžete udělat pro váš dům.
Více informací najdete na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.

Příspěvek byl publikován v rubrice Stavba, Střechy, Vytápění. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.