Jak najít stavební firmu na stavbu domu nebo úpravy bytu

Nové bydlení nevyroste rychle jako houba po dešti. Nikdo ale nechce čekat dlouhé roky na to, až bude stavba nebo rekonstrukce konečně hotová. Proto si dejte pozor už při výběru stavební firmy. Můžete zvolit různé strategie jako doporučení známých, pročítání inzerátů, náhodné hledání na internetu. Přitom velmi jednoduché a úsporné řešení máte na dosah.

Dobrého řemeslníka nebo stavební firmu vyvažují majitelé nemovitostí zlatem. Rychlé a kvalitní úpravy bytu nebo dokonce stavba domu nemusí být bláhový sen. Nehledě na to, když oko odborníka odhalí komplikace, které by vám pořádně osolily život, a navrhne jejich vhodné řešení. Většina lidí začne poptávat jednotlivé úkony po známých, nebo na jejich doporučení. Mezi nimi ale nemusí najít dostatečně širokou škálu odborností. Pročítáním inzerátů s nabídkami strávíte mládí. A úspěch při hledání dodavatelů na internetu se podobá ruské ruletě. Přitom existují poptávkové servery jako například Poptávej.cz, kde zadarmo zadáte poptávku a na nabídky čekáte v teple domova a světle monitoru.

Napište, jakou práci poptáváte

Začněte vyplněním poptávkového formuláře. Zadání poptávky zabere jen pár minut a pro poptávajícího je to zdarma. Patří sem informace o tom, jakou práci poptáváte, jak by měl výsledek vypadat a jak si provedení představujete. Nezapomeňte na metrické údaje, jako rozloha, výška, šířka, hloubka apod. Pokud máte fotky současného stavu a obrázek, jak by podle vás výsledek měl vypadat, můžete je k poptávce připojit. Dodejte, kde se veledílo bude konat, ať vám přijdou nabídky z blízkého okolí. To se také hodí. Hotovo? Odešlete. Na něco jste zapomněli? Nevadí, ozve se vám pracovník poptávkového systému a celou poptávku s vámi ještě jednou projde.

 

Když přijdou nabídky

Postupně vám do emailu začnou chodit nabídky na stavební práce z vašeho okolí. Nabídky jsou sestavované na míru vašim potřebám. Stavební firmy ucházející se o vaši zakázku můžete požádat také o podrobnější výklad jejich navrhovaného postupu. Až budete přesvědčeni o nejlepší volbě, domluvíte se s dodavatelem na všech podmínkách individuálně. Na setkání, zahájení prací, na ceně apod. Ideálně byste měli mít dílo i pojištěné smlouvou. A stavbě už nic nebrání, vzhůru do toho.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům a byt, Stavba. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.