Našli jsme za vás zcela unikátní systém pro výstavbu teras u rodinných domů

Terasy u rodinných domů jsou v dnešní době považovány téměř za samozřejmost. Jen málokterý architekt nebo designér vynechá terasu z návrhu novostavby. Ještě je ale otázka, jaký materiál a jakou technologii pro výstavbu terasy zvolit. Mezi nejoblíbenější technologie patří výstavba vyvýšené terasy na roštech, kdy je pochůzí plocha tvořena z palubek. Ty jsou většinou dřevěné nebo plastové. Jaký materiál je lepší?

Každý má své pro i proti
Ze všeho nejdříve je vhodné říci, že jak dřevo, tak plast mají samozřejmě své přednosti, ale také nedokonalosti. Přednosti dřevěných palubek jsou především v kráse materiálu, odolnosti proti vyblednutí. Plastové palubky se naopak neštěpí, takže nehrozí zaseknutí třísky a nepodléhají tolik opotřebení díky působení vnějších vlivů. Tam kde má jeden z materiálů přednosti, tam má druhý své nedokonalosti. Ideální by bylo, kdyby existoval materiál, který by nabízel to nejlepší z každého druhu.

Takový materiál skutečně existuje
Naštěstí v dnešní době existují i materiály, které mohou nabízet výhody masivního dřeva, ale také moderního plastu. Konkrétně se jedná o terasy Twinson. Terasy této značky jsou vyrobené z kompozitního materiálu s obsahem 50% borovicového dřeva a 50% PVC. Díky tomu vzniká materiál s doposud unikátními vlastnostmi, který je bezúdržbový, trvanlivý a má garanci 25 let. Samotná životnost teras z materiálu Twinson se žně pohybuje mezi 50-60ti lety.

Výčet předností Twinson
Materiál Twinson čerpá největší výhody dřeva a také PVC. Mezi hlavní výhody teras Twinson se řadí elegantní vzhled v přírodním designu, maximální protiskluznou i za mokrého stavu, Twinson se neštěpí, takže nehrozí zadření třísky, barva nebledne a Twinson je stálobarevný. Dále je tento materiál 100% recyklovatelný, takže při jeho vývoji bylo myšleno také na dopady vůči životnímu prostředí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dřevostavby, Stavba. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.