Elegantní pohovky do malého bytu

Nedostatek místa řeší převážná většina lidí ve větších městech. Ceny nemovitostí zvyšují zájem o dostupnější byty 1+1 či 2 či 2+1. Jak vyřešit obývací prostor efektivně vyžaduje chvíli zamyšlení. Ideální jsou rozkládací pohovky, které nezaberou mnoho místa a hodí se pro příležitostné přespání. K dostání jsou i pohovky s úložným prostorem, které nabízí nový prostor pro uskladnění.

Na co se zaměřit při výběru pohovky?

Prvním krokem by mělo být jasné vymezení účelu, ke kterému bude pohovka sloužit. Zda potřebuje pouze sedací plochu, nebo ji budete využívat jako lůžko pro návštěvy, nebo k ukládání. Krokem druhým je změření prostoru, kde bude pohovka umístěna. Nejdůležitějším mírou jsou délka, ale zapomínat bychom neměli i na výšku a hloubku. Výška určuje pohodlí při sezení, při čemž níže položené sedací plochy nejsou ideální pro vyšší jedince. Hloubka by pak měla být zvolena úměrně tak, abyste se mohli pohodlně opřít a uvolnit. Pokud máte ujasněné priority, pak už jen stačí vybírat s nepřeberných materiálů a typů.
Velmi módní jsou pohovky s velkými polštáři s květinovým ornamentem, které dodávají pohovce nádech luxusu. Jste přívržencem jednoduchosti? Kvalitní výrobci svým zákazníků dávají volnou ruku při výběru materiálů i barev. Jednoduše si zvolíte typ pohovky, která vám sedí nejlépe a následně zvolíte ze škály materiálů i barevných kombinací. Čekací doba na zakázkovou pohovku je od 3 do 5 týdnů podle aktuálního vytížení. K vytipovaným sedacím soupravám je možné dokoupit taburet, případně křeslo ve stejných barvách a designu.
Pokud máte vyhraněný vkus a v kamenných prodejnách jste nenarazili na žádné zajímavé zboží, vyzkoušejte pohodlný nákup přes internet. Veškeré míry máte přehledně popsány, vyberete v pohodlí domova bez nátlaků prodavačů. Objednanou pohovku vám většina online prodejců doručí až domů a pomůže i s její montáží, je-li jí třeba.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům a byt, Interiér. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.