Hliníková pergola: Co naplánovat před její instalací?

Pergola nad terasou nebo v zahradě nejenže vytváří esteticky přitažlivý prvek architektury, ale také rozšiřuje obytný prostor. Jak vytvořit komfortní a esteticky příjemné spojení exteriéru s interiérem? Co naplánovat předem? CLIMAX radí.

 

Přípravy a plánování

Před instalací bioklimatické pergoly je důležité pečlivě plánovat. Prvním krokem je zvážit umístění pergoly. Ideální je najít místo, které bude poskytovat maximální užitek, například poblíž obývacího pokoje nebo kuchyně, aby bylo snadno přístupné. Variantou je i samostatně stojící pergola v zahradě.

Dále je třeba zvážit orientaci pergoly vzhledem ke slunci. Pergola by měla být umístěna tak, aby poskytovala optimální stín a ochranu před větrem.

Dalším krokem je výběr správného typu a designu pergoly. CLIMAX nabízí širokou škálu možností, takže si můžete vybrat pergolu s otočnými lamelami nebo se stahovací střechou. Některé atypické prostory si vyžadují propojení více modulů do jednoho celku, nebo naopak nevyžadují stojky a umisťují se mezi zdi. To si vyžaduje pečlivé měření.

Instalace pergoly

Instalace bioklimatické pergoly je komplexní proces, který vyžaduje odborné znalosti a zkušenosti. U bioklimatické pergoly je nezbytné vyřešit přívod elektřiny a odvod vody. Kotvení do zdi se neobejde bez vrtání do zdiva. Nevyhnutelností pro instalaci jakékoli pergoly je pevný základ.

Výhodou pergoly Lamelino od CLIMAXu jsou předpřipravené díly již z výroby. Montáž na místě je tak mnohem rychlejší, což minimalizuje riziko nepřesné montáže. Při nepřesnostech hrozí zatékání vody mimo odtokové drážky, nefunkční elektroinstalace nebo nedokonalé dovření lamel. Pro zajištění stoprocentní funkčnosti je žádoucí přenechat montáž odborníkům.

Výhody bioklimatické hliníkové pergoly

Dřevěné pergoly mají své kouzlo, ale inteligentní bioklimatická pergola vám nabídne víc. Hlavní výhodou bioklimatické pergoly Lamelino je její schopnost přizpůsobit se aktuálnímu počasí díky nastavitelným lamelám.

V horkých letních dnech můžete lamely natočit tak, aby vytvořily stín a umožnily průchod čerstvého vzduchu, zatímco v deštivém počasí je můžete uzavřít, aby vás chránily před vodou.

Hliníková pergola Lamelino je vyrobena z kvalitního hliníku, což zajišťuje její dlouhou životnost a minimální údržbu. Hliníkové konstrukce jsou odolné vůči korozi a nepříznivým povětrnostním vlivům. Navíc, hliník je materiál, který se snadno čistí a udržuje.

Estetické výhody pergoly

Kromě praktických výhod nabízí bioklimatická pergola také estetické přínosy. Moderní a elegantní design pergoly Lamelino dokáže vylepšit vzhled jakéhokoli venkovního prostoru. Díky široké škále barev si můžete pergolu přizpůsobit tak, aby dokonale ladila s vaším domem a zahradou. Pergola se tak stane nejen funkčním, ale i stylovým doplňkem vašeho bydlení.

Bioklimatická pergola slouží jako prodloužení vašeho obývacího prostoru. Vytvoříte si tak místo, kde můžete relaxovat, pracovat nebo trávit čas s rodinou a přáteli. Pergola vám s vhodným doplňkovým vybavením umožní využívat venkovní prostor po celý rok.

Pergola pro pohodlí a estetiku

Bioklimatická hliníková pergola od CLIMAXu je ideálním řešením pro každého, kdo chce maximálně využít svůj venkovní prostor. Její montáž je rychlá a užitek je dlouholetý. Dopřejte si trochu bezstarostnosti s CLIMAXem.

Pokud plánujete stavbu nebo rekonstrukci domu, nezapomeňte zahrnout bioklimatickou pergolu Lamelino od CLIMAXu do svých plánů. Je to investice, která se vám mnohokrát vrátí v podobě komfortního a krásného venkovního prostoru. Stiňte efektivně, stiňte s CLIMAXem.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Zahrada. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.