Chcete zateplit dům opravdu účinnou technologií?

Chtěli byste ještě před začátkem skutečné zimy a mrazivých teplot udělat na svém domě opatření, aby vaše výdaje na vytápění nebyly tak vysoké? Každý rodinný dům stárne a jeho tepelně-izolační vlastnosti se snižují. Teplo už nedokáže udržet uvnitř a bez kvalitních opatření jej každý rok unikne více. Ceny za vytápění jsou vyšší, a to i když ceny energií zůstávají stejné. Jak zateplit, aby bylo řešení skutečně účinné?

I menší investice může znamenat vysoké účinky

Při výběru zateplení je důležité porovnávat hned několik kritérií a k hlavní patří návratnost investice. Možná budete překvapeni, ale v této kategorii nevítězí ani výměna oken, ani zateplení fasády. Vynikajících výsledků totiž dosahuje zateplení podlahy na půdě, které nám může ušetřit až třetinu nákladů na topení. Výše investice se pohybuje v řádu několika desítek tisíc korun, což je v porovnání se zateplením fasády nebo výměnou oken podstatně nižší částka. Doba návratnosti je tedy maximálně na hranici 5 let od investice!

 

Systém MAGMARELAX® je na půdy speciálně vyvinut

Proč je vlastně zateplení půdy tak účinné? K odpovědi na tuto otázku je třeba se vrátit na první stupeň základních škol, konkrétně do hodiny fyziky. Teplo se chová přesně podle fyzikálních zákonů. Teplý vzduch má nižší hmotnost a stoupá vzhůru. Když najde skulinku ve stropě, rychle touto mezerou uniká pryč. Takto se může ztratit až třetina vytvořeného tepla.

A právě systém MAGMARELAX® dokáže tepelné úniky eliminovat. Jedná se o zateplení pomocí foukané minerální vaty, vyrobené z nejkvalitnější přírodní suroviny – čediče nebo skla. Roztavením horniny a vytažením velmi tenkých vláken vzniká vata s velmi pozoruhodnými vlastnostmi.

Jen tepelnou izolací výhody nekončí
MAGMARELAX® nedosahuje skvělých výsledků jen v oblasti tepelně-izolační. Z hlediska požární odolnosti má minerální foukaná izolace výhodu v tom z podstaty základního výrobního materiálu. Zateplení stropu izolací MAGMARELAX® se provádí foukáním ze stroje, který je umístěn na nákladním voze, hadicí přímo do podlahy na půdě nebo je volně nafoukána na podlahu, pokud není v podlaze vhodná dutina. Navíc sníží pronikání hluku z půdy do spodních místností a vytvoří protipožární příčku.

A jaké jsou další přednosti systému MAGMARELAX®? Teplota v domě se zvýší o 5 stupňů a to už je znát. Účinně zabráníte srážení vzdušné vlhkosti v rozích stropu a tím i vzniku nebezpečných plísní. To ocení zejména domácnosti, kde mají alergika.

Přednosti foukané minerální izolace stropu se však uplatní po celý rok. Za letních veder zabrání teplu z rozpálené půdy proniknout stropem do bytu. Nemusíte pořizovat drahou klimatizaci, nemusíte řešit jak ochladit místnosti v horkých dnech. V místnostech si vychutnáte tepelnou pohodu každý den a stále šetříte.

Čím dříve začnete, tím dříve šetříte

Není nač čekat, je třeba začít rychle jednat. Navštivte ještě teď webové stránky www.mojeizolace.cz a nezávazně se informujte. Určitě se to vyplatí. Nebo využijte bezplatnou telefonickou linku 800 100 533, kde vám ochotně poradí.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Dřevostavby, Stavba, Střechy, Vytápění. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.